Egy dolgot rontottam el benne, de azt nagyon. Az alapanyagokból mindenből fele mennyiséget vettem, kivéve a sót... Annyira azon voltam, hogy jajjjj, finom legyen, jajjjj, biztos ropogós legyen kívülről, lágy belülről, hogy egész egyszerűen beletettem az egész adag sót a fél adag tésztába, és szépen bele is gyúrtam ám, mire rájöttem, hogy ezt jól elrontottam. Ezért az eredeti ötletemet el is vetettem, hogy darabos fokhagymát és olajbogyót tegyek bele, mert nem voltam benne biztos, hogy nem kell-e az egészet kihajítanom a kukába az extra só miatt. Időm (és élesztőm) meg nem volt egy újabb adagot begyúrni, így lesz ami lesz alapon megsütöttem az extra sós grissinimet. Úgy voltam vele, hogy úgyis akarok mellé mártogatóst csinálni, akkor abba majd nem rakok sót, és ha együtt esszük, akkor pont jó lesz az íz-összhatás :) Nagyon kreatív tudok ám lenni az elrontott kajákkal is :D
Szóval a tésztához ezek a hozzávalók, én fél adagot csináltam, a sót kivéve :)
- 1kg liszt
- 6 evőkanál olíva olaj
- 1 kocka élesztő
- 1 teáskanál cukor (az élesztő futtatásához)
- 1 dl tej (ez is az élesztőhöz)
- 2 evőkanál bazsalikom vagy oregánó (én oregánóval csináltam)
- 1 evőkanál só (az eredeti receptben 2 evőkanál volt, nekem az sok)
- 6 dl víz
Ezután betettem 210 fokra, és kb 10-15 perc alatt szépen megsültek. Tényleg szépek lettek, az a baj, hogy utána olyan gyorsan odaértek hozzánk Nóráék, akiket vendégségbe vártunk, hogy nem tudtam a kisült grissiniket lefotózni, csak már mikor a pohárba tettem őket, de ez megint csak nem a legelőnyösebb kép róluk (a háttérben Nórikám magyaráz éppen valamit nagyon).
Viszont nagyon finomak lettek, amit az is mutatott, hogy el is fogyott az egész, igaz utána még Regináékkal is megkóstoltattam, biztos ami tuti fix alapon, hogy jó-e, mert Regina amúgy is ért az ilyen extra kajákhoz, tehát ha ő azt mondja, hogy jó, akkor az tuti, hogy jó is. És azt mondta :D Sőt, még Zsombi is evett belőle. Persze, Editke is, dehát ő mindent megeszik, szóval ez nem nagy szám :)
A mártogatóst meg le se fotóztam.... Pedig az is guszti lett, pofon egyszerű amúgy, tejfölbe nyomtam jó sok fokhagymát (2 kis pohár tejfölbe kb 5-6 gerezd) és megszórtam a kinézet/színhatás jobb érvényesülése miatt egy kis oregánóval és metélőhagymával. Belemártogattuk, és úgy ettük, nagyon finom, bár Editke a mártogatósért nem volt annyira odáig, szerintem túl sok volt neki benne a fokhagyma, dehát majd megszokja, hogy hagymaimádó anyja van, addig meg eszik mártogatós nélkül :)
Még az fontos, hogy ha valaki tényleg grissini sütésbe fog, nagyon vigyázni kell, hogy egyforma vastagok legyenek a kis rudak, mert ha nem egyenletesek, akkor a vékonyak nagyon hamar megégnek, a vastagok meg nem sülnek meg. Szóval ezt még tökéletesítenem kell, de rajta vagyok. És ha azt nézem, hogy az árgép szerint is 400 Ft körüli egy 125 g-os kiszerelés, akkor tényleg megérne ilyen grissini sütős bizniszbe vágni, csak nem tudom a csomagolást és a nagytételű értékesítést hogyan oldanánk meg, dehát van marketinges a családban, majd kitalálja idővel. Addig meg esszük itthon a kis kenyérrudakat :)
Editke meg néha hajlandó mondjuk 5 percet folyamatosan a kisszékben ülni, ami nála nagy haladás, közben a Maszkabálat nézi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése