A mogyoró nekem alapvető élelmiszer, pedig tudom, hogy nem az, de én nagyon szeretem. Ezt a szeretetet Editke is örökölte, vagy belé neveltem, ki tudja, mire képes a genetika és a környezeti hatás, ezt meghagyom a kutatóknak :P Szóval ezt a fahéjas-cukros bundában lévő mogyorót minden valamire való karácsonyi vásárban lehet kapni, jó drága pénzen. De a karácsonyi hangulathoz hozzá tartozik, ez vitathatatlan, így miért ne készítenénk otthon. Mert az jó 😃 Meg mert nem megyünk minden héten karácsonyi vásárba 😁
Az ötlet nem az enyém, hanem erről a nekem kedves blogról származik, ezúton is köszönöm a receptet. Én annyit módosítottam rajta, hogy sokkal több fahéjat tettem a cukorhoz. Nem egy diétás dolog, de a karácsony (jórészt) nem is a diétáról szól, néha meg belefér egy-két szem.
Mogyoróból én héjasat vásároltam, és Editkével együtt pucoltuk meg, ami egy külön program is volt, mert nem egy haladós dolog, de a kis nyuszi már tök nagy segítség nekem a konyhában, meg közben lehet beszélgetni is (meg enni a sok mogyit 😜)
Hozzávalók:
- kb fél kiló héjas földimogyoró, ami lepucolva (és közben egy részét elpusztítva) 25 dkg körül lesz
- 15 dkg cukor
- 1,25 dl víz
- 3 evőkanál fahéj (én fahéjasan szeretem, ez ízlés dolga, eredetiben 1 teáskanál van...)
- fél teáskanál sütőpor
Szerintem ajándékként is megállja a helyét, főleg oylan embernek, akit nagyon szeretünk 💕
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése