2017. január 18., szerda

Update kifli

Szörnyű módon elhanyagolom a blogomat, amire nincsen mentségem, vagyis lenne, de hát kifogást mindig lehet találni.
Ez a recept nagyon tuti, update liszttel is működik, de az alap recept, amit az aproséf oldalán találtam, fehér lisztet használt, szóval azzal is biztosan finom (sőt, gondolom még finomabb). A recept azért is tetszett nekem, mert bár kelt tészta, nem kell keleszteni.
Hozzávalók 8 darab kiflihez:
  • 300 g liszt
  • 2,5 dl tej
  • fél kocka friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 25 g olvasztott vaj
Az élesztőt kevés langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejet, a sót, majd az olvasztott vajat is, és jó ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Két kis gombócok készítünk belőle, amit körré kinyújtunk és négy kis háromszögre vágjuk (félbe aztán megint félbe). A háromszögeket a szélesebb oldaluktól kezdve jó szorosan feltekerjük és kis behajlítjuk a két szélét, hogy kifli alakú legyen. A tetejét tejjel lekenjük. Amíg a sütő felmelegszik 200 fokosra, addig kelhetnek a kiflik. Sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük (kb 15-20 perc). 
Gyorsan készen van és finom, ennél kívánni sem lehet többet (Editkének is ízlett).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése