2017. október 26., csütörtök

Halloween torta 👻

Imádom a halloweent, ez van. Tudom, hogy sok ember nem tud vele azonosulni, meg hülye amerikai szokásnak tartják, de engem ez tök hidegen hagy, mert imádom a szellemeket, az ijesztegetést, a pókokat (főleg Rózit a terráriumban), aki nem szereti, ne tartsa, de akkor tököt se faragjon, meg rémsütit se süssön. Aki meg szereti az süssön rémsütit! Vagy rémtortát. Ami rém finom 🍰
Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt (teljes kiőrlésűvel is megy, én azt használtam)
  • 20 dkg cukor (helyette stevia)
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
A tojás sárgáját habosra keverjük a 4 evőkanál vízzel és a cukorral/steviával. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és a sóval felverjük jó kemény habnak. a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájás cucchoz hozzáadjuk a liszt felét, majd a tojásfehérjehab felét, óvatosan beleforgatjuk, majd a másik felekkel is így járunk el. Tortafomába öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. 

Hozzávalók a krémhez:
  • 2-3 tábla jó minőségű étcsoki
  • 3 dl habtejszín
  • kb 1,5 dl mascarpone
  • ízlés szerint cukor/stevia
  • díszítéshez fondant, babapiskóta, csokidara
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne a tejszínt és a mascarponét, hagyjuk kicsit teljesen kihűlni hűtőben. 
A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát, megszórjuk csokidarával, hogy földes hatású legyen. A fondantból szellemeket mintázunk, olvasztott csokival szemet, szájat rajzolunk neki, felszúrjuk fogpiszkálóra. A babapiskótákat ketté törjük, kereszttel, felirattal dekoráljuk olvasztott csoki és fogpiszkáló segítségével. a szellemeket és a sírköveket elhelyezzük a tortán, örülünk neki, felvágjuk és megesszük. Nagyon finom és egyszerű süti!
Editke fejét figyeljétek, kész 👀


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése