2018. január 7., vasárnap

Petrezselymes tejszínes csirke

Ez az egyik legnagyobb kedvenc receptem már évek óta, és nincsen fent a blogom, erre többen is figyelmeztettek, ezúton is nagyon szépen köszönöm nektek, akik olvastok 💕
A recept Sthal Judittól van, és egy változtatást tettem benne mindössze, nem öntök a husihoz alkoholt. De a recept úgy tökéletes, ahogy van, mondjuk jobban szeretném, ha nem kellene hozzá húsleveskocka és nem spagettivel lenne a legfinomabb 😉 , de hát mindent nem lehet. Tényleg nem érdemes más köretet enni hozzá, én már kuszkusszal és kölessel is próbáltam, az érzés össze sem hasonlítható a tésztás verzióval. De hétvégén azért belefér. 
Hozzávalók:
  • egy egész csirke, vagy 3 csirkecomb és egy egész csirkemell, vagy 8 csirkecomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • 5 dl víz
  • 3 nagy csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
A husikat elvágjuk úgy, hogy a főzéshez használt edénybe majd beleférjen. Az olivaolajat és a vajat összemelegítjük az edényben. A husikat mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk és az olaj-vaj keverékben elősütjük mindkét oldalukat, hogy szép pirosak legyenek. Kivesszük őket, majd a visszamaradt zsíron megpuhítjuk a megpucolt és összenyomott fokhagymákat. Ha megpuhultak, rászórjuk a lisztet, megkeverjük, visszatesszük a husikat az edénybe, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a husikat, rámorzsoljuk a leveskockát és beletesszük a petrezselymet. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön 50 perc alatt puhára főzzük. Ha megpuhultak a husik, akkor hozzáöntjük a tejszínt, kivesszük a petrezselymeket, és rottyantunk még egyet rajta. Az a jó, ah jó sok szaft van rajta, attól lesz finom a spagetti. A tésztát kifőzzük, és a csirkével és a szafttal együtt jó étvággyal megesszük.
És ez a kép még azért is kedves a szívemnek, mert olyan edényben készült, ami már régen a szívem vágya volt, és most végre a konyhám szerves részét képezi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése